Tayfur Çiçek Adaylığını Açıkladı



Birkaç gün önce DP'ye katılacağı açıklanan eski Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'e portakal pazarında açılan DP Seçim Bürosu'nda yapılan törenle, parti rozeti takılarak, belediye başkan adaylığı açıklandı.
Saat 14:00'te, DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Recep Taşyanar ve DP İzmir İL Başkanı Yıldırım Ulupınar'ın gelişleriyle başlayan törende, ilk önce Atatürk, Adnan Menderes ve tüm demokrasi şehitleri adına saygı duruşu yapılıp, akabinde İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu.
Portakal pazarını dolduran kalabalık partili grup sık sık DP ve Tayfur Çiçek lehine attıkları sloganlar ile törene hareket kattılar.
Program sunucusu, demokrrasinin; emek, alın teri ve sevgilerin tutkusu olduğunu, demokraside yılgınlığın olmadığını ifade etti. DP Seçim Bürosu'nun açılışını yapmak üzere; GİK üyesi Recep Taşyanar, İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve Tire Belediye Başkan Adayı Tayfur Çiçek'i davet etti. Açılış yapıldıktan sonra partililer ve konuklar, yeni seçim bürosuna girerek orada hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Açılış töreninden sonra tekrar büro dışına çıkılarak, dışarıda bekleyen vatandaşlarla bir araya gelindi. Toplanan kalabalık vatandaş grubunun içerisinde, 2004 yılından beri parti çalışmalarından uzak olan, eski ANAP üyelerinin ve yeni kuşak DP'li partililerin tamamı yer aldı. Bu görüntü, DP Tire İlçe Teşkilatının bütünleştiğinin göstergesi oldu.
İlk konuşmayı Tire İlçe Başkanı Bekir Keseli yaptı. Keseli konuşmasında şunları söyledi: "Tire sevdalısı, kadim dostları bir arada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz. Devir, çalışmak devri. Belediye başkanımız Tayfur Çiçek beyle bu yolda ilerleyeceğiz."
Sonrasında sözü Tayfur Çiçek ald. Çiçek konuşmasında herkesi selamlayarak başladı ve şunları söyledi: "Benim için söylenen övgülü sözlerden sonra büyük bir heyecan duyuyorum. Ülkemiz, iyiye gitmiyor. DP ile ANAP'ın birleşmesini çok istedim. Bu birleşme şimdi gerçekleşmeli. Bunu buradan parti merkezleri ve bütün Türkiye görmeli. Halk layık olduğu gibi yönetilmeli ve layık olduğu kişiler tarafından yönetilmeli. Türkiye'ye birleşme mesajı veriyoruz. Seçime beş ay olmasına rağmen biz DP olarak burada bugün seçim startını veriyoruz. Burada toplanmamızı sağlayan, ilçe başkanı Bekir Keseli ve parti yönetiminden arkadaşlara sizlerin önünde teşekkür ediyorum."
Tayfur Çiçek'ten sonra sözü alan DP GİK üyesi Recep Taşyanar da, il ve çevre ilçe teşkilatlarından gelen konuk partililer ve Tireli vatandaşlara hoşgeldiniz diyerek, 2007 yılında tepede olmayan birleşmenin; demokrasinin kalesi olan ilçemizde gerçekleştiğini ifade etti. 2004 yılında emanet olarak verdikleri Tire Belediye Başkanlığını geri alacaklarını ve bunun için yapacakları bütün seçim çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.
Son olarak sözü yeni DP İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar aldı. Ulupınar konuşmasında; Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve son olarak da Demokrat Parti dönemini yaşadığını belirtti. Ulemaların şehri Tire'de, mübarek Cuma gününde yapılan parti töreninde belediye başkan adaylarını açıkladıklarını, mübarek günün kendileri ve Tire için hayırlı olacağını söyledi. DP'nin merkez sağda bir parti olduğunu, kendilerinin hem Atatürkçü, hem inançlı olduklarını; her iki değere de sarılmış olduklarını belirtti. Ülkenin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirten Ulupınar, merkez sağda olan diğer parti taraftarları ile CHP'li vatandaşlarımızı Tayfur Çiçek etrafında toplanmaya davet ediyorum. Tayfur Çiçek'in, Tire'nin beklediği belediye başkanı olduğunu ve Tirelilerin en önemli şansı olduğunu belirterek konuşmasını noktaladı.
Tören, konuşmalar sonrasında; Tayfur Çiçek ve DP'ye katılan yeni partililere rozet takma merasimi ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder