Yerel Seçim Senaryoları



Yanılmıyorsam seçimlere 5 ay gibi bir zaman var. Eğer değiştirilmez ve yaşanan sıkıntılı olaylar nedeni ile ertelenmez ise 2009 Mart sonunda yerel seçimlerin yapılması kesin.

Yerel seçim; tabii ki genel seçim ortamı ve hesaplarına benzemiyor. Genel seçimlerde parti, yerel seçimlerde aday adayının kimliği önemli oluyor.
Anlaması zor olanda bir önceki yapılan seçimlerde A Partisinin , B Partisinin kaybı , C Partisinin de önemi konuşuluyor. Halbuki ne gerek var? Genel seçimlerde A partisinin artışı , B partisinin kaybı ne olursa olsun yerel seçimlerde adaylar önemli ise gerisi abesle iştigaldir. Siyasi partiler yerel seçimleri kim ne hangi aday ile kazanma hesaplarını yaparlar ve seçimlere girerler. Bundan doğal ve normali var mı. Hala neyin hesabı yapılıyor anlamıyorum.
Saadet partisi cesaretle kendi adayını açıklamış, "Biz Sadrettin Yakuter ile seçime gideceğiz demiş.” Bravo... Tebrik etmek gerek. AKP de "Mehmet Sıtkı İçelli ile yola devam" dedi. Ya CHP? Günün en çok konuşulan konusu. Kim aday olacak? Tayfur Çiçek grubu ile CHP'ye katılmış ancak istediği kişiler ve ortam oluşmayınca CHP'den ayrılma kararı aldı. Peki CHP'den aday kim olacak? Konuşulan bu. Hemen hızlıca gelişen bir oluşum ile de Anavatan Partisinden ayrılan Metin Çurku ve arkadaşları CHP'den de ayrılarak DP ile el sıkıştılar. İşte çok bilinmeyenli denklem bu. Tayfur Çiçek de DP'ye katılacak mı? Eski Bakan Halil Çulhaoğlu adaylığa aday olacak mı? Bu açmazlıkla dolu olaylara yetkililer “acele etmeyelim taşlar yerine oturmadı “diyerek teselli buluyorlar. Taşların yerine oturması süreci ne kadar? CHP de bu kaosa , bu bilinmezliğe kim dur diyecek. Genel Merkezden bir ses yok. İl Merkezinde ise büyük sıkıntılar sürüyor. İşte bunlar ne zaman bitecek? İlçe başkanı teşkilatına ne zaman "Bizim adayımız bu." diyecek? Yoksa açıklama yaptığı gibi iktidar olmanın vaktini mi bekliyor? Bu vakit ne zaman gelecek?
MHP hala sessiz . Çıt yok. Sanıyorum onlarda da bir sıkıntı var. İlçe teşkilatı çok sabırlı. Zaman zaman sorular soruyorum. Aldığım cevap ” Bekle..Bekle... “oluyor. Bilmiyorum herhalde bildikleri bir şey var zamanı geldiğinde açıklayacaklar.
DP işte burada durmalı. CHP den ayrılan Metin Çurku ve arkadaşları katılarak biraz güç kazanacaklar mı ? Küçük - Büyük genel kurullar da bitti. En önemlisi Nazım Çulcu'yu tekrar parti saflarında görüyorum. DP için çok önemlidir Nazım Çulcu’nun tekrar dönmesi. DP yeni açılan sayfalarında Nazım Çulcu'nun hizmet vermesi çok önemli olmalı. Ne kadar “Ben aday değilim”dese de işaret parmağı ile kimi aday gösterirse o olur ve en az 5 bin kişi onun gösterdiği yere oy verir. Birde “15 yıl önceki seçim heyecanını yaşıyorum” diyor.
Hep söylerim "Tire 'de siyasetin anahtarı onun elinde!" diye.
Mehmet Arslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder