Tayfur Çiçek Gönüllerdeki Başkan



Büyük Tire Gazetesi'nin yaptğı anket sonuçlarına göre; seçmenlerin nabızlar yoklandı. İşte bu çarpıcı sonuçların yer aldığı gazete satırları.
Tire siyasetine damgasını vuran ve oldukça ses getiren anketimiz tüm Tire’de heyecan ve merakla takip edildi. 31500 seçmeni bulunan Tire’de düzenlediğimiz ankete 1516 denek seçmen katıldı. Seçmen sayılarıyla orantılı olarak Tire’nin tüm mahallelerinde her yaştan ve her meslekten seçmenlere yönelttiğimiz sorulardan ilginç sonuçlar elde edildi.

TAYFUR ÇİÇEK AÇIK ARA ÖNDE

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde Tire’lilerin eğilimlerini belirlemek üzere gazete iz çalışanlarından altı kişilik bir ekiple on gün devam eden anket sonucunda bir dönem Tire Belediye Başkanlığı yapan Tayfur Çiçek açık ara öne geçti.1516 Denek seçmenden 727 ‘inin Tire Belediye Başkanı olarak Tayfur Çiçek’i görmek istiyorum dediği ankette ,halen belediye başkanı olan Sıtkı İçelli 191 oy aldı.Yine CHP den belediye başkan adayı olarak adı geçen eski bakan Halil Çulhaoğlu ise 162 oy aldı.198 kişi de henüz belediye başkan adayını belirleyemediklerini belirterek kararsız olduklarını ifade ettiler.

TAYFUR ÇİÇEK HER PARTİDEN OY ALDI.
Anketin bir diğer ilginç yanı parti eğilimi çok farklı kesimlerin Belediye Başkanı olarak tercihlerini Tayfur Çiçek’ten yana olarak kullanmalarıydı.Başta DP olmak üzere MHP, CHP ve AKP ‘li seçmenlerin belediye başkanlığı seçiminde partiden çok aday üzerinde birleşerek yerel seçimlerde adayın kişiliği ve başarısına önem verdiklerini göstermesiydi.

DP de ATAKTA
Anketin bir önemli sonucu da DP ‘nin 1 Parti olarak çıkması.Parlamentoda temsil edilmeyen son genel seçimlerde barajı açamayıp,oy oranını % 5 in altına düşüren DP ‘nin Tire’de 1 .parti olarak çıkması ilginç bir görüntü verdi.Anketimiz başladığında Tayfur Çiçek henüz DP ‘den aday olduğunu açıklamamıştı.Anket devam ederken Tayfur Çiçek ve eski Anap grubunun DP’ye katılma töreni yapıldı.Bu katılımın ardından Tayfur Çiçek rüzgarı DP’yi de uçurdu ve 1516 kişiden 344 ‘ünün oyunu alarak 1.parti oldu.

MHP İKİNCİ
Parti eğilimlerinde 335 oyla MHP ikinci parti.242 oyla AKP üçüncü parti, 184 oyla CHP dördüncü parti oldu.Burada da karasızlar oldukça yüksek çıktı.Henüz şu partiye oy veremeyeceğim diyen kararsızların sayısı 347 kişi.

MHP 2.PARTİ AMA..
Anket sonucunda bir başka husus da ortaya çıktı.Seçmen Tire’de MHP ‘ye büyük destek veriyor ancak belediye başkan adayı kesin olarak belli olmadığından seçmen tercihini yapmakta zorlanıyor.Anketin düzenlendiği günlerde MHP’den aday olabilecekleri söylenen Cengiz Ekşioğlu,Hasan Çağlı ,Mahmut Eskiyörük’ün aldıkları oy 176.

CHP 4. PARTİ
2004 yerel seçimlerinde 2.parti olan CHP ‘nin ankette 4.parti olarak görülmesini de anketimizin bir başka ilginç sonucu olarak ortaya çıktı.
CHP Tire örgütünde bilinen bir takım çekişmeler,kırgınlıklar Tayfur Çiçek ve eski Anap grubunun kopması yanında , belediye başkan adayı olası söylenen eski bakan Halil Çulhaoğlu veya Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu’nun adaylıkları henüz kesin olmaması gibi gözüküyor.

SP ‘de PARTİ DİSİPLİNİ.
Belediye Başkan adayını ilk açıklayan parti Saadet Partisi.Emekli bankacı Sadrettin Yakuter ile belediye başkanlık yarışına katılacağını açıklayan Saadet Partisi seçmenleri de kararlılıkla adayını destekliyor.Ankete katılan seçmenlerin parti tercihleriyle başkan tercihleri farklılıklar gösterirken,Saadet Partisini destekleyen 22 denek seçmenin tamamı aynı zamanda Saadet Partisinin adayı Sadrettin Yakuter’i belediye başkanı olarak görmek istediklerinin ifade etti.

VE ÇARPICI SONUÇ
2004 seçimlerinde 7600 oyla ve %29.5 oy oranıyla belediye başkanlığını kazanan AKP anketimizde 3.parti olarak görülüyor. 2004 seçimlerinde halefi olan Tayfur Çiçek’ten 550 civarında fark yemesi (727 Tayfur Çiçek-191 Sıtkı İçelli)şaşırtıcı bir sonuç olarak görülüyor.Diğer bir şaşırtıcı sonuçta parti eğilimini belirleyen 242 AKP seçmeninden sadece 191 ‘i halen görevde bulunan başkan M.Sıtkı İçelli’yi yeniden başkan olarak görmek istiyor.

1 yorum:

  1. Allah'ın izniyle Tayfur Çiçek gelecek, tüm dertler bitecek.

    YanıtlaSil