Borçla Saray Yapmayın!


DP'nin Tire Belediye Başkan Adayı Tayfur Çiçek, borç batağı içindeki belediyenin 2 trilyonluk tüketici kredisi kullanmaya kalkmasını eleştirerek; "Tıpkı Osmanlı'nın çöküş yıllarındaki gibi borçlanarak saray yapmak Tire'nin geleceğine ipotek koymak demektir." dedi.
Seçim çalışmalarına dur durak dinlemeden bayramda da devam eden Tayfur Çiçek gazetemize yaptığı özel açıklamalarda şöyle dedi: “15 Trilyona ulaşan borcuyla, tam bir müflis tüccara dönen Tire Belediyesi; benzincisi, tornacısı, inşaat malzemecisi, hırdavatçısı, tamircisi başta olmak üzere pek çok Tireli esnaf alacağını tahsil etmek üzere belediye kapılarında nöbet tutarken, bu borçlarını ödeyeceği yerde yeni borçlara sarılmaktadır. Bu akıl alacak bir iş değildir. Birçok esnaf parasını alamadığı için belediyeye iş yaptığına pişman durumdadır. Bazılarının ise artık belediyeye hizmet vermeme kararı aldıklarını duyuyoruz.
Saza, caza, eğlenceye, reklama harcanan paranın haddi hesabı yoktur. Tam bir ‘Lale Devri’ saltanatı sürdürülmektedir. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi; tapusu Kültür Bakanlığına ait bir binanın yapımı için 2 trilyon lira banka tüketici kredisi daha kullanılmaya kalkışılmaktadır.
Bu kredi işi için geçen hafta Pazartesi günü toplanan belediye meclisinde, AKP’li meclis üyesi mimar Erol Yurdageldi’nin çekimser kalması ve CHP’li 8 üyenin ret oyu kullanması üzerine; kredi kullanılması reddedilmiştir.
Belediyenin borçlarını ödemek için belediyeye ait birçok arsa, daire ve zeytinlik satan Sıtkı İçelli, daha önce kullanılan 1 trilyonluk banka kredisine ilaveten; 2 trilyon liralık banka tüketici kredisi kullanmak için ısrarını sürdürmektedir.
Bu amaçla belediye meclisini, 14 Aralık 2008 Pazartesi günü saat 10.30’da olağanüstü toplantıya çağırmış bulunmaktadır. Bakalım belediye meclisi Osmanlı’nın yıkılmak üzere olduğu yıllarda; Abdülmecit, Abdülaziz ve Abdülhamit zamanında Avrupa’dan ve Mısır’dan borç para alarak saray yaptırması misali, bu krediyi alıp belediye hizmet binası olarak kullanılması planlanan Kültür Bakanlığına ait Kültür Sarayını tamamlamak üzere 2 trilyonluk kredi kullanımına izin verecek mi?
Mevcut işleyişi kilitlediği gibi gelecek 10 yılı da ipotek altına sokacak böylesi bir karara olumlu oy verecek AKP’li üyeler dahil 15 kişilik belediye meclisi büyük bir vebal altına girecektir.
Geçen hafta ret oyu veren 8 CHP’li üyenin yanında çekimser kalarak kararın çıkmasına engel olan AKP’li mimar Erol Yurdageldi’nin belediyeye faiz ödetmek haramdır, yanlıştır dediğini biliyoruz.
Şimdi gözler Pazartesi günü yapılacak olağanüstü belediye meclisi toplantısına çevrilmiş durumda. Tireliler meclisten çıkacak kararı merakla bekliyor.” Tayfur Çiçek sözlerini şöyle tamamladı, “Sıtkı İçelli madem ki iktidar partisine ait bir belediyenin mensubu olmayı avantaj olarak sürüyor. Faizle para alacağım diye çırpınacağına, gitsin Maliye Bakanından yardım alsın. Böylelikle iktidar partisinden yana bir belediye olmanın nimetlerini de görmüş oluruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder